Zelfzorg

Iedereen heeft wel eens klachten. In 10% van de gevallen wordt daarvoor de hulp van de huisarts ingeroepen. Veel klachten gaan ook vanzelf over. Het is dus niet altijd nodig om bij ieder kwaaltje direct een beroep op de huisartsenpost te doen. Het is de moeite waard eerst zelf te proberen een klacht te verhelpen. Dit wordt zelfzorg genoemd. 
Er zijn twee mogelijkheden om u behulpzaam te zijn bij deze zelfzorg:

  1. De website Thuisarts.nl
  2. Voorlichtingsfolder op deze website

1. Thuisarts.nl
Minister Schippers van Volksgezondheid heeft de nieuwe website Thuisarts.nl gelanceerd. Deze site maakt medische informatie toegankelijk voor iedereen en is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Mensen krijgen op de website adviezen over wat ze zelf kunnen doen om gezond te blijven en hun klachten aan te pakken. Ook staat duidelijk aangegeven wanneer het nodig is om naar de huisarts te gaan. Vanachter de computer kan met Thuisarts.nl zelf een inschatting gemaakt worden of een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is. Als dat het geval is kan de patiënt zich nu ook beter voorbereiden op een consult bij de huisarts. De patiënt kan nadien alles nog eens rustig nalezen.

 

2. De voorlichtingsfolder
De folder is op deze website geplaatst. Als zelfzorg niet mogelijk is of niet toereikend of u blijft ongerust, neem dan contact op met de huisartsenpost.